شرایط انتخاب قضات در قانون

طبق قانون شرایط انتخاب قضات مصوب 14 اردیبهشت 1361 مجلس شورای اسلامی قضات از میان مردان واجد شرایط از جمله داشتن تابعیت ایرانی، طهارت مولد و... انتخاب می‌شوند.

به گزارش خبرنگار حقوقی قضایی باشگاه خبرنگاران، قضاوت جزء سخت‌ترین مسئولیت‌ها محسوب می‌شود، چرا که در آن حکم قاضی مصدری برای اجرای عدالت و جلوگیری از تضییع حق است، این در حالی است که طبق برنامه پنجم توسعه، قوه قضاییه این اختیار را دارد که به منظور جلوگیری از اطاله دادرسی و احقاق حق و عدالت به گزینش و جذب قضات بپردازد.

ماده واحده قانون شرایط انتخاب قضات مصوب 14 اردیبهشت 1361 مجلس شورای اسلامی بیان می‌دارد قضات از میان مردان واجد شرایط زیر انتخاب می‌شوند.   
 
*ایمان و عدالت و تعهد عملی نسبت به موازین اسلامی و وفاداری به نظام جمهوری اسلامی
 
*طهارت مولد، یعنی ولادت او در نتیجه ازدواج و رابطه مشروع باشد و به عبارتی دیگر والدالزنا نباشد.
 
*تابعیت ایران و انجام خدمت وظیفه عمومی یا دارابودن معافیت قانونی
 
*صحت مزاج و توانایی انجام کار و عدم اعتیاد به موادمخدر

*دارا بودن اشتهار به تشخیص شورای عالی قضایی (در حال حاضر رئیس قوه قضائیه) یا اجازه قضا از جانب شورای عالی قضایی (با اصلاح قانون اساسی رئیس قوه قضائیه جای شورای عالی قضایی را گرفته است)   
 
به کسانی که دارای لیسانس قضایی، لیسانس الهیات رشته منقول یا لیسانس دانشکده علوم قضایی و اداری وابسته به دادگستری یا مدرک قضایی از مدرسه عالم قضایی قم هستند، یا طلابی که سطح را تمام کرده و دو سال خارج فقه و قضا را با امتحان و تصدیق جامعه مدرسین دیده باشند، مادامی که به اندازه کافی مجتهد جامع‌الشرایط در اختیار شورای عالی نباشد، شرایط قاضی شدن را دارد.

 


URL : https://www.vekalatonline.ir/articles/77359/شرایط-انتخاب-قضات-در-قانون/