ازدواج شوخی نیست ! 10 علت درخواست طلاق در کشور جوان ترین زن بیوه در تهران چند ساله است ؟

آن ‌طور که آخرین بررسی‌ ها نشان می ‌دهد هر ساعت 18 طلاق در کشور ثبت می‌شود! این آمار بالا نشانگر این است که در کشور ما یک ‌پنجم ازدواج‌ ها به طلاق ختم می‌ شود. این نسبت در برخی از شهرها به یک‌چهارم نیز می‌ رسد!بیشترین طلاق‌ ها در 5 سال اول زندگی رخ می‌ دهد زیرا بیشترین تعارض نیز در این دوره اتفاق می‌ افتد.

روزهای اولی که یک زوج عاشق با هم آشنا می شوند، فکر می کنند که شریک زندگی شان را پیدا کرده اند. به قدری عشق و هیجان شروع زندگی مشترک در آنها زیاد می شود که خودشان را خوشبخت ترین زوج روی جهان تصور می کنند. در اوایل هیچ گونه بی احترامی ای به همدیگر نمی کنند و تا می توانند به خواسته شریک زندگی شان توجه می کنند. صد در صد دو نفر که هر کدام از یک خانواده و یک فرهنگ بزرگ شده اند تفاوت ها متعددی با هم نیز دارند، تفاوت هایی که بعضی از آنها بروز داده نمی شود و آن دسته از تفاوت هایی را هم که بروز می دهند شخص مقابل آنها را می پذیرد و نقدشان هم نمی کند. اما چه اتفاقی می افتد وقتی سال های اول زندگی را پشت سر می گذارند این تفاوت ها موجب بحث، اختلاف و دعوا بین آنها می شود؟ چه اتفاقی می افتد که بعد از گذشت سال ها حرمت ها از بین می رود و به خواسته هم دیگر احترام نمی گذارند؟

آن ‌طور که آخرین بررسی‌ ها نشان می ‌دهد هر ساعت 18 طلاق در کشور ثبت می‌شود! این آمار بالا نشانگر این است که در کشور ما یک ‌پنجم ازدواج‌ ها به طلاق ختم می‌ شود. این نسبت در برخی از شهرها به یک‌چهارم نیز می‌ رسد! 

بیشترین طلاق ‌ها در 5 سال اول زندگی رخ می ‌دهد

بیشترین طلاق‌ ها در 5 سال اول زندگی رخ می‌ دهد زیرا بیشترین تعارض نیز در این دوره اتفاق می‌ افتد. معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی با اعلام این خبر گفت: این دوره زمانی بسیار حساس است، بسیاری از اوقات اختلافات زوجین در حوزه‌های بسیار کوچکی است که اگر آموزش‌ ها و مهارت‌های لازم ارائه شود به راحتی می توان از آنها پیشگیری کرد. 

حبیب ‌الله مسعودی با اشاره به اجرای طرح بشیر توسط بهزیستی برای کاهش طلاق در جامعه گفت: تلاش می کنیم با کمک مراکز مشاوره و ارائه آموزش‌ های لازم به جوانان زمینه‌های طلاق را کاهش دهیم. طرح بشیر در 4 مرحله دوران قبل از ازدواج، پس از ازدواج، حین طلاق و بعد از طلاق برای مداخله در امر طلاق و به‌منظور کاهش آمار طلاق اجرا می شود. 

مسعودی فرید ضمن اشاره به اینکه آخرین نرخ طلاق، نسبت یک طلاق در مقابل 5 ازدواج است، گفت: یکی از عوامل طلاق در کنار عدم‌آگاهی و... می تواند موضوع تک فرزندی باشد زیرا افرادی که تک فرزند هستند و در شرایط خاصی رشد می کنند، بعد از مدتی که وارد زندگی اجتماعی می شوند متوجه تفاوت ‌های زندگی اجتماعی و زندگی خانوادگی خود شده و قابلیت سازگاری با محیط را ندارند و باید بیش از هر موضوعی خودخواهی، امنیت و... را در این افراد کاهش داد. 

10 علت درخواست طلاق در کشور 

چند روز پیش بود که دکتر همایون هاشمی، رئیس سازمان بهزیستی با تاکید بر تحکیم بنیان خانواده گفت: بر اساس اطلاعات به دست آمده و مقایسه آمارهای طلاق در سال‌ های گذشته مشخص شده که طلاق در میان خانواده ‌ها افزایش داشته است. 

وی تاکید کرد: در سال 91 میزان طلاق 150 هزار و 324 مورد اعلام شده که این آمار در سال 92 با رشد 13.2 درصدی به 155 هزار و 369 مورد افزایش یافته است و این نشان‌دهنده افزایش طلاق در کشور است. 

رئیس سازمان بهزیستی به 10 دلیل عمده درخواست طلاق اشاره کرد و گفت: عدم مسئولیت‌پذیری، طلاق عاطفی، اعتیاد، دخالت اطرافیان، کمبود مهارت‌های زندگی، بیکاری، عدم تسلط به مهارت ‌های حل مساله، عدم حمایت‌ های روانی و عاطفی، پایین بودن آستانه  تحمل و همچنین عدم بلوغ فکری از جمله دلایل مهم درخواست طلاق هستند. 

هاشمی با اشاره به اینکه بیشترین دلیل درخواست طلاق، عدم مسئولیت‌پذیری با 9.49 درصد است، گفت: طلاق عاطفی 9.4 درصد اعلام شده که نشان‌دهنده افزایش آمار آن در کشور است. بر همین اساس از مسئولین درخواست می‌کنیم که برای رفع این مشکل، با سازمان بهزیستی همکاری کنند. 

به گفته وی، اعتیاد با 7.79 درصد و همچنین بیکاری با 4.78 درصد مهم‌ترین دلایل درخواست طلاق عنوان شده‌ است. 

رئیس سازمان بهزیستی با اشاره به اینکه نسبت ازدواج به طلاق 5.5 به 1 درصد در سال 91 بوده است، گفت: این آمار در سال 92 به 5.4 رسیده است که نشان‌دهنده افزایش شیب ملایم آمار طلاق در کشور است. 

مشکلات اقتصادی عامل اصلی پرونده‌ های طلاق 

آرش دولتشاهی، وکیل پایه یک دادگستری در رابطه با افزایش آمار طلاق بیش از همه به مشکلات و مسائل اقتصادی ناشی از سو مدیریت اقتصادی در جامعه اشاره می ‌کند و قانون را تنها مسکنی بر دردهای واقعی که دردهایی اجتماعی هستند می ‌داند. 

آرش دولتشاهی با اشاره ‌ای به پرونده‌ های خانوادگی گفت: بیشترین دلیلی که پرونده ‌های خانوادگی برای طلاق دیده می‌ شود، مشکلات اقتصادی است. این مشکلات که خود سبب ایجاد بیکاری، اعتیاد و غیره می ‌شوند و باید به آنها توجه ویژه ‌ای شود می ‌توانند با طرح‌های راهبردی و نه ضربتی  حل شوند، چرا که حوزه حقوق خانواده حوزه‌ ای نیست که بتوان با قوانین خشک مسائل آن را درمان کرد و در شرایط فعلی که از هر 5 ازدواج یکی منجر به طلاق می‌ شود، راه‌ حل ها و سیاستگذاری ‌ها باید با منطق پیش بروند. 

دولتشاهی گفت: سیاست‌ گذاری ‌ها می ‌توانند تاثیر زیادی بر مسئله طلاق داشته باشند. برای مثال در شرایطی که همه افراد جامعه توانایی بیمه شدن ندارند، مسائل و مشکلات مالی ناشی از بیماری می‌تواند بر خانواده فشار بیاورد و در سست شدن پایه‌های آن تاثیرگذار باشد. 

وقتی که جشن ازدواج جای خود را به جشن طلاق می دهد 

هنوز یادمان نرفته است که هر وقت خانمی قصد گرفتن طلاق می کرد زمان زیادی کمتر در مجامع و مراسمات و... دوستان و آشنایان حضور پیدا می‌کرد. هر جا که صحبت از طلاقش به میان می‌آمد با واکنش منفی عموم مواجه می‌ شد و اطرافیان سعی می کردند با رفع کدورت و سو تفاهمات بین شان، آنها را به آشتی و ادامه زندگی تشویق کنند. اما امروزه نه تنها این موارد دیده نمی ‌شود بلکه متاسفانه بسیاری از خانواده ‌ها با دخالت در امور فرزندانشان آنها را تشویق به این امر می‌کنند! غافل از این که چه سرنوشتی را برای فرزندشان می سازند. 

شرایط وقتی وخیم تر می شود که حتی برای این امر نادرست، یک جریان زشت تری در حال جا افتادن است و آن "جشن طلاق" است که گاه با حضور اقوام و بستگان برگزار شده و حتی کارت دعوت نیز صادر می شود و کیک های مخصوصی نیز برای آن سفارش داده می‌ شود! 

در مسائل قضایی و دادگاه‌ ها نیز یکی از پر مراجعه ‌ترین امورات، دادخواست ‌های مربوط به طلاق و دیگر مسائل ناشی از آن نظیر نفقه و حضانت و مهریه و... است و صد البته که امروزه باعث رونق کسب و کار عده‌ای بی‌ تعهد شده است. برای مصداق این ادعا کافی است که نیم نگاهی به صفحات نیازمندی ‌های روزنامه ‌ها و غیره بیندازیم. کادرهای تبلیغاتی بسیاری از وکلا و مشاورین حقوقی را می بینیم که شعارهایی مثل: طلاق در کمترین زمان، طلاق توافقی بدون حضور در دادگاه و حتی دفتر ازدواج و طلاق، دریافت نفقه در کوتاه ترین مدت، اجرای مهریه و.... منتشر شده ‌اند. متاسفانه بسیاری از موارد طلاق تنها جدایی زوج را به همراه ندارد بلکه جدایی از فرزندان و هزاران مسائل و مشکلات دیگر را موجب شده که دامن نه تنها خانواده ‌ها، بلکه جامعه و کشور را نیز در بر گرفته و با چالش ‌هایی عظیم روبرو می ‌سازد. 

جوان ترین زن بیوه در تهران چند سال دارد؟ 

منصور قمشه، معاون حقوقی و امور مجلس کمیته با بیان این موضوع که سن طلاق در کشور کاهش یافته است، گفت: در برنامه پنجم توسعه کمیته امداد تاکید شده بود که 20 درصد از خانواده های تحت حمایت به مشکلات حقوقی‌شان رسیدگی و در کنار رویکردهای حمایتی مشکلات آنها برطرف شود. 

قمشه با اشاره به آمار تحت پوشش کمیته امداد افزود: ‌4 میلیون و 200 هزار نفر به صورت مستقیم تحت حمایت کمیته امداد هستند و بالغ بر 3 میلیون نفر به صورت موردی از کمیته امداد خدمات حمایتی و قضایی دریافت می‌کنند و در حال حاضر 3 هزار و 400 وکیل فعال خیر به صورت رایگان با مجموعه امداد همکاری دارند که در این زمینه نیز کانون سردفتران نقش مهمی در ارائه مشاوره دارد. 

معاون حقوقی و امور مجلس کمیته عنوان کرد: در حال حاضر سن طلاق به شدت کاهش پیدا کرده است ما شاهد هستیم که کوچکترین زن بیوه در تهران 16 سال دارد. 

ازدواج یک شوخی نیست 

در این میان، دکتر امان الله قرایی مقدم، جامعه شناس و استاد دانشگاه نیز معتقد است که چندین عامل دست در دست هم میدن تا آمار طلاق را افزایش بدهند. 

دکتر قرایی مقدم در این رابطه به خبرنگار فردا می گوید: صبر جوانان ما و آستانه تحمل شان بسیار پایین آمده است. به طوری که هنگام مواجه شدن با کوچک ترین مشکل که در دوران اول زندگی به جای حل مسئله و جنگیدن با آن به سمت طلاق روی می آورند. 

وی با بیان این موضوع که حدود 72 درصد طلاق ها از جانب دختران صورت می گیرد، می افزاید: ساختار فکری جوانان ما بسیار متفاوت شده است. آنها بدون اینکه درک از ازدواج و طرف مقابل شان داشته باشند، تن به ازدواج می دهند. 

این جامعه شناس تصریح می کند: دختران و پسران امروزه ازدواج را سرسری می گیرند و تفکر منطقی ای ندارند. آنها نمی خواهند مسئولیت به عهده بگیرند و نمی خواهند با سختی رو به رو شوند، آرزوها  و خواسته هایشان را در ازدواجی که کردن نمی بینند. طوری که امیالشان به سمت تجملات (طلا، ماشین خوب، خانه خوب و ... ) رفته است اگر این امیالشان را کاهش دهند درصد طلاق کاهش پیدا می کند. 

قرایی مقدم با بیان اثرات مخربی که رسانه های بیگانه و ماهواره ها بر تفکرات جوانان ما گذاشته است عنوان می کند: باید جوانانمان را با سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و ... به فرهنگ اصیل ایران و به جامعه ای که اصالت فرهنگی ایرانی داشته باشد، برگردانیم.  

وی با تاکید بر این موضوع که آمار طلاق در طبقه متوسط جامعه، بالاست، بیان می کند: در اقشار پایین جامعه تجانس فرهنگی به صورتی است که خانم به همسر خود وابستگی اقتصادی دارد و طلاق را اصولا مایه ننگ در خانواده می دانند. در اقشار بالای جامعه هم چون خانم از لحاظ زندگی در رفاه مالی است و سعی می کند که این شرایط خود را حفظ کند. 

این استاد دانشگاه در ادامه می گوید: ایمان در جامعه ما کمرنگ شده و این سبب شده است تا جوانان صبوری در زندگی نداشته باشند و امیالشون به سمت تجمل گرایی سوق پیدا کند. 

قرایی مقدم در پایان می افزاید: جوانان ما نباید تفکرات رویایی داشته باشند و بعد از اینکه ازدواج کردند بدانند که شرایط برای آنها تغییر کرده است و باید صبوری داشته باشند تا به اهدافشان در زندگی مشترک برسند.


URL : https://www.vekalatonline.ir/articles/101955/ازدواج-شوخی-نیست-!-10-علت-درخواست-طلاق-در-کشور-جوان-ترین-زن-بیوه-در-تهران-چند-ساله-است-؟/