وکالت در عقد ازدواج اجباری نیست

یک وکیل دادگستری گفت از آنجا که بیشتر مردم به زبان عربی تسلط کامل ندارند برای اجرا شدن صیقه عقد ازدواج وکیل می‌گیرند و پس از آن که موضوع وکالت به نتیجه رسید وکالت وکیل منتفی خواهد شد

یک وکیل دادگستری گفت: از آنجا که بیشتر مردم به زبان عربی تسلط کامل ندارند برای اجرا شدن صیقه عقد ازدواج وکیل می‌گیرند و پس از آن که موضوع وکالت به نتیجه رسید وکالت وکیل منتفی خواهد شد.

"امیرحسین آبادی" با اشاره به موضوع وکالت در عقد ازدواج اظهار داشت: به طور کلی وکالت قراردادی است بین وکیل و موکل هر شخص کاری را که بتواند به طور قانونی شخصا انجام دهد، می‌تواند آن را به شخص دیگری هم واگذار کند مانند خرید و فروش ملک، خودرو و....  
 
این استاد دانشگاه ادامه داد: وکالت در عقد یک ویژگی خاص و متفاوت با سایر وکالت‌ها دارد به موجب مقررات شرعی مستحب است عقد نکاح به زبان جاری شود.

وی ادامه داد: آنچه اساس هر عقد را تشکیل می‌دهد رضایت طرفین است و عقد ازدواج نیز از این قاعده مستثنی نیست به طور کلی در تمام عقود عموما لفظ شرط نیست اما در عقد ازدواج بعضی از فقها معتقدند که بیان لفظ آن هم به زبان عربی شرط است چون باید مشخص شود که آیا طرفین رضایت کامل به جاری شدن صیقه دائم یا موقت را داشتند یا خیر و همین ویژگی سبب می‌شود تقریبا بیش از 99 درصد عقدهای ازدواج با اخذ وکیل صورت بگیرد.
 
حسین آبادی با بیان این که اهمیت عقد نکاح به دلیل احتیاطی که علمای حقوق اسلامی روی آن دارند بالاست دلیل دیگری که افرادهنگام جاری شدن صیغه عقد ازدواج وکیل میگیرند را نداشتن تسلط مردم به زبان عربی عنوان کرد و گفت: از آنجا که بیشتر مردم به زبان عربی تسلط کامل ندارند برای اجرا شدن صیقه عقد ازدواج وکیل می‌گیرند و پس از آن که موضوع وکالت به نتیجه رسید وکالت وکیل منتفی خواهد شد.

وی در پایان خاطر نشان کرد: وکیلی که عقد را انجام می‌دهد تمام اختیاراتش را از موکل خود می‌گیرد و نکته مهم این است که وکالت در نکاح اجباری نیست اما به دلیل استحباب جاری شدن آن به زبان عربی اکثر مردم در این مورد وکیل اختیار می‌کنند. 

منبع : باشگاه خبرنگاران