هیچ کس به صرف داشتن پرونده برای کاندیداتوری در انتخابات ها رد صلاحیت نمی شود

سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد که هیچ کس به صرف داشتن پرونده حقوقی یا کیفری و بدون محکومیت توسط دادگاه برای کاندیداتوری در انتخابات‌ها توسط شورای نگهبان رد صلاحیت نمی‌شود

سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد که هیچ کس به صرف داشتن پرونده حقوقی یا کیفری و بدون محکومیت توسط دادگاه برای کاندیداتوری در انتخابات‌ها توسط شورای نگهبان رد صلاحیت نمی‌شود.

میرهادی قره سید رومیانی  در پاسخ به این سوال که آیا افراد با داشتن پرونده حقوقی و قضایی می‌توانند در انتخاباتی کاندیدا شده و تایید صلاحیت شوند؟ با اشاره به قانون انتخابات، گفت: شورای نگهبان بر اساس قوانین موجود شیوه‌های رفتاری خود را تنظیم کرده و بر آن اساس عمل می‌کند.

وی ادامه داد: طبق قانون داشتن پرونده یا متهم بودن در پرونده‌های کیفری و حقوقی دلیلی بر رد یا عدم صلاحیت هیچ کس نیست و مواردی که قانون بر عدم صلاحیت تاکید می‌کند محکومیت قطعی است و قبل از محکومیت وجود یک پرونده یا پروسه دادرسی لزوما موجب عدم تایید یا ردصلاحیت افراد نخواهد بود.

سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس همچنین در خصوص اینکه اگر افراد پس از کسب رای از مردم محکوم شوند، تصریح کرد: هر فرد در هر قوه‌ای ممکن است روزی صلاحیت خود را از دست بدهد و اگر فردی به عنوان نماینده مردم در یک پست رای بیاورد و بعد از آن دارای محکومیت کیفری شود، بر اساس قانون با او رفتار شده و ممکن است بر حسب نوع محکومیت، صلاحیت خود را در پستی از دست بدهد و این بسته به میزان محکومیت او دارد.

قره سید رومیانی در ادامه در خصوص ضرورت رسیدگی سریع‌تر به پرونده‌های شخصیت‌های سیاسی، گفت: دو نگاه به این موضوع وجود دارد؛ اول اینکه همه افراد در برابر قانون یکسان هستند و ضرورتی ندارد پرونده برخی افراد با سرعت بیشتری رسیدگی شود و قانون روند بررسی را برای همه مشخص کرده است.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: در قانون آیین دادرسی کیفری و آیین دادرسی مدنی هیچ پارامتری وجود ندارد که پرونده‌ها بر اساس شخصیت افراد تغییر روند رسیدگی داشته باشند مگر در مواردی که قانون آنها را تشخیص داده و تعیین کرده است.

وی در ادامه بیان کرد: از طرفی باز کردن پرونده‌های برخی افراد با توجه به شهرت و مسئولیت آنها در جامعه تبعاتی ایجاد می‌کند که عدم رسیدگی به آنها یا کندی در بررسی آن ممکن است نوعی تنش در جامعه ایجاد کند که این پرونده‌ها با مدیریت قضایی می‌تواند در زمان مناسب مورد بررسی قرار گیرد.

سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس در پایان تاکید کرد: رییس قوه قضاییه این اختیار را از لحاظ قانونی دارد که دستور بدهد پرونده‌ای را به صورت فوق‌العاده با شیوه‌های دادرسی مورد بررسی قرار دهند.

منبع : ایسنا