حسن عشایری، استاد دانشگاه و عصبشناس با بیان اینکه امروزه در کشور موضوع اقتصاد تحت عنوان یک بحران در خانوادهها موجب مشکلات بسیاری شده است، اظهار داشت کاهش همدلی و همبستگی در میان زوجین در زندگی مشترک باعث میشود که ابتدا طلاق عاطفی رخ داده و به مرور آنها برای طلاق به دادگاه خانواده مراجعه میکنند، بنابراین باید به دنبال افزایش محبت و همبستگی باشیم
حسن عشایری، استاد دانشگاه و عصبشناس با بیان اینکه امروزه در کشور موضوع اقتصاد تحت عنوان یک بحران در خانوادهها موجب مشکلات بسیاری شده است، اظهار داشت: کاهش همدلی و همبستگی در میان زوجین در زندگی مشترک باعث میشود که ابتدا طلاق عاطفی رخ داده و به مرور آنها برای طلاق به دادگاه خانواده مراجعه میکنند، بنابراین باید به دنبال افزایش محبت و همبستگی باشیم.
وی با اشاره به اینکه برخی از افراد به دلیل عدم تفاهم در زندگی مشترک به دنبال دوری از هم هستند چرا که از در کنار هم بودن رنج میبرند. بنابراین بهترین راه را جدایی میدانند که اینجا باید گفت تنها راه طلاق نیست، ادامه داد: در خصوص کاهش طلاق در جامعه بسیار شعار داده شده است ولی به هیچ کدام عمل نمیشود؛ آنچه که مسلم است این بوده که سطح توقعات نسل جوان ما افزایش یافته است و این خود یک مشکل اساسی است.
جشن طلاق به یک مد در کشور تبدیل شده است
این استاد دانشگاه و عصب شناس گفت: امروزه در کشور ما موضوع طلاق و جشن طلاق به یک مد تبدیل شده است در حقیقت برای برپایی جشن طلاق هزینههای زیادی متقبل میشوند تا نشان دهند که رها شدهاند. در اینجا موضوع هویت جوانان مطرح میشود که زیر سوال رفته است.
وی با بیان اینکه هویت جوانان دچار یک نابسامانی شده است که خود یک مشکل اساسی است، افزود: باید موضوع هویت و مشکلاتی از جمله طلاق را در آموزش و پرورش جستجو کرد چرا که ساختار شخصیتی جوانان درآنجا شکل گرفته و ریشه دارد.
عشایری بیان کرد: باید موضوع طلاق را آسیب شناسی کرد تا راهکارهای آن را به دست آوریم چرا که بدون پژوهش این کار صورت نمیگیرد؛ بحث اقتصادی نیز به عنوان یکی از عوامل در افزایش طلاق محسوب میشود همچنین عدم آموزش مهارتهای زندگی از جمله مشکلات و آسیبها در افزایش معضل طلاق است.
افزایش طلاق با انتظارات لوکس نسل جوان
وی عنون کرد: انتظارات لوکس نسل جوان امروزه باعث افزایش طلاق شده است؛ با توجه به اینکه تکنولوژی پیشرفت کرده است توقع جوانان نیز افزایش یافته است که باید آنها به جای افزون طلبی و افزایش انتظارات و توقعات خود را به روز کرده و قناعت پیشه کنند چرا که اگر این امر صورت نگیرد مشکلاتی از جمله نزاع، درگیری و در نهایت طلاق را در پی دارد.
این عصبشناس با بیان اینکه جوانان باید توکل به خدا و تقوا را در زندگی مشترک مدنظر قرار دهند، اظهار داشت: یکی از دلایل طلاق دخالت خانوادههاست که باید گسست نسلی با فرهنگسازی از بین رود و خانوادهها خود را به روز کنند و نخواهند مشکلاتی را برای زندگی مشترک زوجین به وجود آورند.
عشایری گفت: در برخی موارد توصیه میشود که خانوادهها در بخشی از نگرشهای خود سنتشکنی انجام دهند و با روح زمان جلو بروند تا جوانان دچار آسیب نشوند.
بیبندوباری و فراموشی هویت منجر به طلاق میشود
وی با بیان اینکه امروزه بی بند و باری و استفاده بیش از حد از لوازم آرایش در بین دختران و جراحی صورت از جمله مواردی است که نشان میدهد جوانان هویتشان تغییر کرده و این امر موجب افزایش طلاق میشود؛ در واقع بیبندوباری و فراموشی هویت منجر به طلاق میشود.
این استاد دانشگاه در خصوص طلاق توافقی گفت: امروزه در دادگاه خانواده ما شاهد افزایش طلاق توافقی هستیم. که باید در این خصوص موضوع را منطقی ببینیم؛ در خصوص موضوع طلاق توافقی ما باید اقداماتی انجام دهیم تا شاهد کاهش این امر شویم. ذهنیت جوانان باید تغییر کند و رسانهها با مدیریت، موضوع مدپرستی را تحلیل کرده و برای جوانان الگوسازی کنند.
عشایری عنوان کرد: رسانهها به خصوص صدا و سیما در راستای الگوسازی و کاهش طلاق نقش اساسی دارد بنابراین از رسانهها میخواهیم که با پخش سریالها و برنامههای متنوع در راستای تحکیم خانواده و کاهش طلاق گامهای مثبتی بردارند.
منبع : تسنیم
دیدگاه خودتان را ارسال کنید