معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم چهارمحالو بختیاری، بازاجتماعی کردن و بازتوانی مجرمان را از جمله اهداف اختصاصی اجرای «طرح امید» در زندانهای این استان عنوان کرد علیرضا علیمحمدی اظهار کرد با توجه به آثار مثبت اجرای دوره امید در سال 91 وهمچنین اثرگذاری مطلوب آن بر مددجویان، تعداد زیادی از آنها خواستار برگزاری دوره امید جهت خانوادههای خود شدند حتی در جلسهای با مدیرکل زندانهای استان نیز بر برگزاری این طرح در زندانهای استان به طور مرتب تاکید شد وی یادآور شد خوشبختانه با اقدامهای انجام شده بیش از 500 نفر از زندانیان زندان مرکزی شهرکرد، اردوگاه کاردرمانی و حرفهآموزی، کانون اصلاح و تربیت شهرکرد و زندان لردگان تحت پوشش این دوره قرار گرفتهاند
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم چهارمحالو بختیاری، بازاجتماعی کردن و بازتوانی مجرمان را از جمله اهداف اختصاصی اجرای «طرح امید» در زندانهای این استان عنوان کرد. علیرضا علیمحمدی اظهار کرد: با توجه به آثار مثبت اجرای دوره امید در سال 91 وهمچنین اثرگذاری مطلوب آن بر مددجویان، تعداد زیادی از آنها خواستار برگزاری دوره امید جهت خانوادههای خود شدند.حتی در جلسهای با مدیرکل زندانهای استان نیز بر برگزاری این طرح در زندانهای استان به طور مرتب تاکید شد. وی یادآور شد: خوشبختانه با اقدامهای انجام شده بیش از 500 نفر از زندانیان زندان مرکزی شهرکرد، اردوگاه کاردرمانی و حرفهآموزی، کانون اصلاح و تربیت شهرکرد و زندان لردگان تحت پوشش این دوره قرار گرفتهاند.
وی اجرای این طرح را شامل اجرای 8 دوره امید جهت زندانیان زندان مرکزی با حضور 200 نفر، 5 دوره امید ویژه 110 زندانی اردوگاه شهرکرد، یک دوره امید برای اعضای کانون اصلاح و تربیت شهرکرد و اجرای 8 دوره امید جهت 192 زندانی لردگان بیان کرد. این مقام مسئول با بیان اینکه برنامههای این معاونت به ویژه پیشگیریهای فرهنگی و ارتقای سطح سلامت جامعه از طریق اجرای «طرح امید» دنبال میشود، تصریح کرد: ایجاد ساز و کارهای لازم جهت ارتقای مهارت و سبک زندگی ایرانی اسلامی در میان تمامی افراد اعم از سالم، آسیبپذیر، در معرض آسیب و آسیبدیده نیز مدنظر قرار گرفته است. همچنین تصحیح و تقویت روابط فردی و گروهی، ارتقای سطح بهداشت روانی و افزایش نشاط فردی از طریق الگوی اسلامی ـ ایرانی برای این طرح در نظر گرفته شده است. علیمحمدی درباره برنامههای این معاونت برای اصلاح متخلفان تصریح کرد: با توجه به اینکه یکی از اهداف اصلی دوره امید کاهش پروندههای ورودی به محاکم قضایی از طریق اجرای هدفمند و مؤثر این طرح است، بر این اساس مقرر شد افرادی که توسط پلیس امنیت اخلاقی دستگیر میشوند، جهت گذراندن دوره امید به این کلاسها هدایت شوند که از ابتدا تا پایان سال گذشته، 40 دوره برای بیش از 900 نفر از معرفیشدگان برگزار شد که این اتفاق موجب کاهش 900 پرونده در محاکم قضایی شهرکرد شد. وی برنامه بعدی این بخش از دادگستری کل استان چهارمحال و بختیاری را اجرای طرح «بهزیستی و مهد امید» عنوان کرد و افزود: فراگیرسازی و ایجاد احساس نیاز به استفاده الگوی ایرانی ـ اسلامی امید با توجه به اینکه امروزه والدین زیادی شاغل هستند و مدیران و مربیان مهدها تأثیر بسیاری روی کودکان دارند از اهداف این طرح است. در این راستا ضمن هماهنگی با ادارهکل بهزیستی و در جلسههای متعدد با مسئولان ادارههای مذکور تصمیم گرفته شد تا کلاسهایی جهت مدیران، مربیان و اولیای کودکان به منظور آشنایی آنها با آسیبهای مرتبط با کودکان و مهدهای کودک در قالب دوره امید برگزار شود. عده ای از مدیران مهدهای کودک پس از آشنایی با این دوره خواستار اجرای آن برای اولیای کودکان و سایر مربیان شدند که اقدامهایی مانند اجراهای یک دوره امید جهت 20 نفر از مربیان و مدیران مهدهای کودک شهرستان شهرکرد و یک دوره امید با حضور اولیا و مربیان مهدهای شهرکرد (مهد امید) نیز صورت گرفت. علیمحمدی خاطرنشان کرد: مهد امید در اولین دوره برگزاری در شهرستان شهرکرد آثار مثبتی از جمله آشنایی مدیران و مربیان با مشکلات بعضی از مهدها، ارایه راهکارهای مناسب جهت حل مشکلات و نحوه برخورد با کودکان در معرض آسیب را به دنبال داشت.
تحقق پیشگیریهای رشد مدار در نهادهای اجتماعی
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم چهارمحال و بختیاری یکی دیگر از اهداف مهم «دوره امید» را نهادینهسازی الگوی ایرانی ـ اسلامی اعلام کرد و گفت: این موضوع برای تحقق پیشگیریهای رشد مدار در نهادهای اجتماعی مانند خانواده، مسجد، مدرسه و دانشگاه است.
بنابراین با توجه به این هدف مهم جهت برگزاری دوره امید با مسئولان ادارهکل آموزش و پرورش استان هماهنگیهای لازم به عمل آمد تا نسبت به اهداف طرح امید آگاه شوند. در این راستا با همکاری مسئولان آموزش و پرورش دوره امید برای مشاوران و معلمان بعضی از نواحی شهرکرد برگزار و مقرر شد که کلاسهای مذکور برای دیگر نواحی و شهرستانها نیز برگزار شود. وی کلاسهای برگزار شده برای آموزش و پرورش را شامل اجرای 7 دوره امید جهت 154 نفر از معلمان مقطع ابتدایی، دو دوره امید ویژه 50 نفر از معلمان پرورشی و مشاوران شهرستان بروجن و اجرای یک دوره امید برای دانشجویان دانشگاه علمی- کاربردی عنوان کرد. این مقام مسئول با تاکید بر اهداف اختصاصی دوره امید همچون ارتقای مهارتها و سبک زندگی ایرانی اسلامی در میان تمامی مخاطبان از جمله افراد در معرض آسیب اظهار کرد: برای تحقق این موضوع طبق هماهنگی انجام شده با مدیرکل زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی استان و مسئولان کمیته امداد امام خمینی(ره) اقدامهایی نیز انجام شده است.
منبع : روزنامه حمایت
دیدگاه خودتان را ارسال کنید