یک حقوقدان گفت لایحه پلیس قضایی با هدف هر چه بهتر و صحیحتر اجرا شدن قوانین و حفظ حقوق شاکی و مشتکیعنه و تسریع در روند رسیدگی بنا نهاده شده است و سبب ارائه هر چه مطلوبتر و شایستهتر خدمات قضایی به مردم میشود
سیدعلیشاهصاحبی وکیل دادگستری در گفتگو با خبرنگار حقوقی قضایی باشگاه خبرنگاران، در رابطه با لایحه پلیس قضایی اظهار داشت: به موجب مواد 27 و 28 قانون آیین دادرسی کیفری، قانونگذار به دادرس و یا قاضی تحقیق اجازه داده است که با در نظر گرفتن موازین شرع و مقررات قانونی، پارهای از تحقیقات را به ضابطین دادگستری محول کند.
وی ادامه داد: دغدغه عدم تعریف صحیح یا تعیین چارچوب ضابطین دادگستری از یک طرف و نیاز دستگاه قضایی به هر چه بهتر و تخصصیتر شدن کشف، دستگیری، حفظ آثار و دلایل جرم، جلوگیری از فرار و مخفی شدن متهمان و مجرمان و انجام تحقیقات و همچنین ابلاغ و اجرا احکام و تصمیمات قضایی و پیشگیری از وقوع جرم از طرف دیگر سبب شد تا بیش از پیش لزوم تصویب لایحه پلیس قضایی احساس و مورد توجه و امعان نظر مسئولان و قانونگذار قرار گیرد.
شاهصاحبی افزود: لایحه پلیس قضایی با هدف هر چه بهتر و صحیحتر اجرا شدن قوانین و حفظ حقوق شاکی و مشتکیعنه و تسریع در روند رسیدگی بنا نهاده شده است و سبب ارائه هر چه مطلوبتر و شایستهتر خدمات قضایی به مردم میشود.
وی در تعریف پلیس قضایی گفت: پلیس قضایی، پلیسی است تخصصی و آموزش دیده که در کار تحقیقات قضایی، کشف جرم، تعقیب و نگهداری مجرم، ابلاغ و اجرای احکام قضایی دستگاه قضایی را یاری رسانده و ضمن کاهش بار مسئولیت نیروی انتظامی، سبب افزایش سرعت ، دقت و کیفیت رسیدگی به پروندهها میشود.
این حقوقدان در پایان خاطرنشان کرد: نکته مهم و حایز اهمیت در تحقق اهداف لایحه پلیس قضایی، استفاده از امکانات، تجهیزات و مهارتهای آموزش دیده علیالخصوص افراد آشنا با مفاهیم حقوقی در این زمینه است.
منبع : باشگاه خبرنگاران
دیدگاه خودتان را ارسال کنید